• slider bootstrap
  • header-salonM3
1 2 3
wordpress gallery plugin by WOWSlider.com v7.6m


Trajna epilacija elektrolizom

Šta je elektroliza?

Elektroliza je jedina naučno dokazana metoda – priznata od strane američke asocijacije za hranu i lekove (FDA), kojom se trajno uklanjaju dlačice. Ovaj metod deluje na dlačice svih boja, sto znači i na najsvetlije plave, crvenkaste i sede.

Potreban broj tretmana?

Broj tretmana se najčešće svodi samo na dva-tri ako dlačice pre epilacije nisu čupkane. Ako su tretirane godinama pincetom ili voskom,sto je najčešći slučaj, dolazi se na tretmane svakog meseca u periodu od 8-12 meseci. Za to vreme uništi se 100% prvobitne količine.

Kako se radi?

Sonda, debljine dlačice, uvodi se nežno u folikul i par sekundi se deluje strujama pri čemu se oseća blago peckanje. U vlažnoj sredini folikula oko dlačice dolazi do stvaranja hemijskih reakcija, elektrolize i termolize, pri čemu se vrši destrukcija krvnih sudova koji hrane dlačicu. Ne sme se oštetiti površina kože jer jedino takav rad omogučava da koža ostane savršeno zdrava i bez ikakvih trajnih posledica.

Mogućnost ožiljaka?

Ako se radi precizno i klijent sluša savete, apsolutno je nemoguće da dođe do pojave ožiljaka. Naprotiv, biće u ogromnom dobitku kako estetskom tako i psihičkom. Kako se smanjuje količina dlačica, tako se popravlja stanje kože, tako da je posle dva meseca rada koža bitno regenerisana.

Reakcije kože?

Posle tretmana prisutno je crvenilo koje nestaje nakon najviše sat vremena. Stručan, visoko profesionalan rad i naše iskustvo (od 1993. god), razlozi su zbog kojih nam klijenti poklanjaju poverenje.

Da li je to zauvek?

Ako prođe vreme punog ciklusa rasta (za lice 45 dana) a ne pojave se dlačice, to je siguran dokaz da su trajno uništene i da nikada više iz tih rađenih folikula ne može da izraste nova dlačica. Ovo je naravno naučno dokazana teza pa je zbog toga priznat metod od strane FDA. Na licu čoveka je, međutim, ogroman broj folikula iz kojih je moguće da se dlačice pojave bilo kada ako su stimulisane spoljnim ili unutrašnjim uzrocima. To su u stvari NOVE tanke dlačice nastale iz drugih, susednih, nikad epiliranih folikula usled neke endogene ili egzogene stimulacije i dovoljno im je najčešće samo dva-tri tretmana za potpuno uništenje.

Zaključak

Elektroliza je suveren metod kojim se zauvek i u potpunosti rešava problem viška maljavosti. Sam proces iziskuje određeno vreme i poštovanje protokola ali rezultati to zaslužuju i opravdavaju. Na telu se smatra zadovoljavajućim ako se unisti 80% prvobitne količine dlačica, što se postiže laserom, a na licu 100% količine, što se postiže elektrolizom.